Profielbewerkingen

Frezen, anodiseren en poedercoaten

Profielbewerking

Geleverd in de juiste uitvoering

Vanzelfsprekend zorgen wij dat uw aluminium profielen worden geleverd in de door u gevraagde uitvoering. Misschien wilt u de profielen in een bepaalde kleur of een gatenpatroon over de gehele lengte? 

Door onze partnerships in binnen- en buitenland kunnen wij dit tegen zeer interessante condities aanbieden. De volgende nabewerkingen kunnen wij verzorgen:

CNC-frezen

Mechanische bewerkingen. Hieronder verstaan wij alle werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld: frezen, tappen, boren, zagen en trommelen.

Anodiseren

Het anodiseren van aluminium biedt veel voordelen. Dankzij dit behandelproces ontstaat een harde, slijtvaste laag die een hogere corrosieweerstand oplevert, waardoor het materiaal langer mooi blijft. Met deze behandelmethode wordt echter niet alleen de duurzaamheid verbeterd, deze oppervlaktebehandeling biedt ook de ideale gelegenheid om het aluminium van kleur te voorzien!

Zo kan met het anodiseren een passende uitstraling bereikt worden, terwijl het aluminium ook hoogwaardig afgewerkt wordt.

Poedercoaten

Een decoratieve en beschermende laag

Om het aluminium van een decoratieve en beschermende laag te voorzien kan gekozen worden voor een poedercoating. Na een aantal voorbehandelingen waaronder ontvetten en spoelen wordt de poedercoating aangebracht door middel van een elektrostatisch proces. Hierbij brengt men het negatief geladen poeder aan op het aluminium object, welke positief geladen is. Het daarop volgende elektrostatische effect creëert een tijdelijke hechting van de coating. 

Het object wordt vervolgens verhit in een oven zodat de coating smelt (het zogenaamde moffelproces), waarna de coating de kans krijgt om uit te harden. Zodra deze uitgehard is, is een stevige verbinding gevormd tussen de coating en het aluminium.

Onze locatie

Links

Bos Aluminium